Wat is Awake

Awake ontstond in de schoot van de WesthoekAcademieKoksijde (WAK) als aWAKe.

Sinds 2011 verzorgt de WAK verschillende projecten met partners uit het onderwijsveld.

De samenwerking vindt plaats op gebied van kunst- en cultuureducatie en resulteert in op maat gemaakte workshops voor verschillende doelgroepen (peuters, kleuters, lager en secundair onderwijs).

Alle muzische domeinen (beeld, media, woord, muziek en dans) of een cross-over van meerdere domeinen komen aan bod.


Vanaf september 2012 probeert de WAK zo veel mogelijk workshops te koppelen aan een culturele activiteit die door de klas wordt bezocht.

In een workshop achteraf worden één of meerdere thema’s van de culturele activiteit (meestal een schoolvoorstelling) op een muzische manier verwerkt, zodat de leerlingen verder aan de slag kunnen gaan.

Met Awake worden de leerlingen voorbereid op de inhoud of de vorm van de voorstelling/tentoonstelling.

 

Achthoek participeert sinds september 2013 mee in aWAKe.

Door de financiële bijdrage van Achthoek was de werking van aWAKe beschikbaar voor alle (lagere) scholen van Alveringem, De Panne, Diksmuide, Houthulst, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne.

Vanaf september 2017 nam Achthoek de werking over van de WAK in de (lagere) scholen van Alveringem, De Panne, Diksmuide, Houthulst, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne. aWAKe werd Awake.

Naast worskhops organiseert Achthoek nu ook bijscholing voor de leerkrachten. Op die manier wordt kennis verspreid, en leren leerkrachten beter in te spelen op de nieuwe leerplannen muzische vorming.

 

contact:
Mia Nollet
058 53 37 60