Roxygen

Media

Genre

We brengen rock-muziek die trekjes wegheeft van verschillende genres. Onze invloeden halen we ondermeer uit de pop, punk en funk.

Speelt graag

Als muziekgroep proberen wij steeds het publiek te laten dansen. Zowel buiten als binnen kunnen wij uit de voeten.
Wij zijn niet afhankelijk van een podium om op te treden. Eigenlijk vinden we het best leuk om zonder podium te spelen en gewoon tussen het publiek te staan. 

Aantal leden

4

Biografie

Roxygen is een enthousiaste 4-koppige band uit Houthulst. Ze bestaan sinds 2009, maar gaan dit jaar met een nieuwe bezetting van start.
Ze brengen toegankelijke rock, -ofwel inc. rock- muziek voor jong en oud. Alle nummers die ze brengen zijn stuk voor stuk zelf geschreven en gecomponeerd!
What you hear is what you get is hun motto en dit maken ze dan ook waar op en naast het podium.

Categorie

Technische fiche

Wij, als band, zullen ons trachten flexibel op te stellen, indien nodig. Heb je vragen bij de rider? Neem gerust contact op. Wij hebben enkel versterking nodig voor de locatie zelf.

Wij zijn zelfvoorzienend op het podium. Dit wil zeggen dat wij zelf onze monitoring mee hebben en instellen. Dit lijkt iets kleins, maar dit zorgt ervoor dat we kunnen spelen op plaatsen en momenten waar andere bands dit niet kunnen.
Wij zijn niet afhankelijk van een podium om op te treden. Eigenlijk vinden we het best leuk om zonder podium te spelen en gewoon tussen het publiek te staan.  Dit maakt ons de band om te programmeren op straatfeesten, wijkfeesten…
Een ander voordeel hiervan is dat de geluidsman enkel oog hoeft te hebben voor de FOH (wat het publiek te horen krijgt). Wij geloven dat dit leidt tot een betere klank en beleving.

Roxygen kan tegen een meerprijs zelf materiaal mee brengen als dat nodig of gewenst is

 

Motivatie

Toen de tijd kwam om het repetitiehok te verlaten en de wijde wereld tegemoet te gaan, hoorden we al snel van 'Artiest zoekt Feestneus'.  Samenwerking, verbondenheid, toegankelijkheid zijn ook de kernwaarden van Roxygen.
Voor ons zelf is dit initiatief ook een uitgelezen kans om ons op de kaart te zetten, zowel in onze thuisbasis Houthulst als in de andere gemeenten waar er mee samengewerkt wordt.

Jurycommentaar

Deze band rockt!
Old school degelijke rauwe rock, met goede gitaarklanken. Voor een jong publiek, of een publiek dat jong is van geest.
Als je rock ademt, bel dan Roxygen. Of nog: Roxygen ademt zelf rock.

Professionele groep ook, zo lijkt. Met een rider en al. Maar: flexibel. Ze kunnen en willen zich aanpassen.

Contactpersoon

Mike Cuypers
0485 35 82 84
cuypers.mike@hotmail.com