Johan Willaert & Dave

Media

Genre

Muziek om naar te luisteren: eigen Nederlandstalige kleinkunst en enkele liefdesliedjes in diverse muzikale genres zoals pop, blues, rock, jazzy, 60's-dansmuziek; soms ernstig, vaak humoristisch, ook al eens in het dialect en het publiek mag ook wel eens meedoen.

Speelt graag

Ons programma komt het best tot zijn recht voor een luisterpubliek omdat onze teksten, naast de muziek een belangrijk onderdeel van onze act zijn. 

Aantal leden

2

Biografie

In 1965 schreef Johan zijn eerste liedjes. In 1970 richtte hij het kleinkunst-duo 'Sound of Love' op, dat een aantal jaren door Vlaanderen toerde en enkele malen live op radio 1 en radio 2 te horen was. Daarna richtte hij de Vlaamse Pop-formatie 'Neptunus' op die uiteindelijk uitmondde in de Vlaamse Rock-groep 'Johan Willaert & de Jeune-Premiers'. Eind 1979 ging de groep uiteen.
 
Van 1996 tot 2006 was zijn zoon Dave basgitarist in de groepen 'Kalashnikov', 'Thirteen', 'Joey' en 'Joint Venture'.
 
Sedert 2014 maken ze samen wat muziek, aanvankelijk gewoon voor hun plezier, nu ook liefst voor een luisterend publiek dat soms ook uitgenodigd wordt om wat mee te doen.
 
Ze brengen eigen Nederlandstalige kleinkunst en enkele liefdesliedjes in diverse muzikale genres zoals pop, blues, rock, jazzy, 60's-dansmuziek.
Vaak humoristisch, soms ernstig, af en toe eens in het dialect. Ze doen dit nog altijd voor hun en nu hopelijk ook voor uw plezier: niet langer als 'Johan Willaert & de Jeune-Premiers' maar nu als 'Johan Willaert & Dave'.

Categorie

Technische fiche

De organisator zorgt voor: 
•    een overdekt en afgeschermd podium of ruimte met vaste effen ondergrond van minimaal 5 op 3 meter met enkele vrije stopcontacten
•    een klein tafeltje, barkruk of stoel
•    facultatief: een kleine P.A. met 2 micro's op statief, een technieker om de P.A. te bedienen en eventueel een sfeervolle belichting zou resulteren in een optimale voorstelling

Motivatie

We houden ervan de mensen te laten kennis maken met onze eigen muziek, hen er mee te verrassen, er een aangename sfeer mee te scheppen en hen er van te laten genieten.
Het is ook heerlijk als mensen een paar keer meezingen met muziek die ze voordien nog nooit gehoord hadden...

Referenties

Naast een aantal privé-voorstellingen traden wij o.a. ook op voor Lokale Helden in Veurne en in Diksmuide en op het feest voor 50 jaar cultuurraad te Diksmuide.

Contactpersoon

Johan Willaert
051 51 03 78
jeunepremiers@gmail.com