De Soldaat-facteur en Rachel, een unieke voorstelling

‘De Soldaat-facteur en Rachel’ is het nieuwe stuk van Sebasitien Dewaele* en Mieke Dobbels, gebaseerd op de tekst van Arne Sierens. Veertig koorleden zorgen voor de muzikale versterking.

Deze voorstelling tourt slechts 5 weken. Eén daarvan staat de voorstelling in onze regio. Een unieke gelegenheid dus om deze grote opvoering dicht bij huis te zien!

 

In 'De Soldaat-facteur en Rachel' zijn twee personages aan het woord die na de oorlog, los van elkaar, hun verhaal vertellen.
Twee monologen die schreeuwen om een nieuwe interpretatie en een hedendaagse behandeling.
Een link met elkaar en met de vertelling die nu relevant zou kunnen zijn.

 

‘Nooit meer oorlog’ is de illusie na de oorlog.
De jazz wordt geboren. Een periode van opluchting en losbandigheid breekt aan. De littekens worden verborgen gehouden. De blik is vooruit gericht.
De tranen worden ingeslikt en de trauma’s van de eerste industriële oorlogsvoering weggedanst.
Maar als ge alles in uwen kelder stopt, ontploft die op een gegeven moment.

 

Het verhaal speelt zich af voor een decor van stemmen: een 40-koppig koor samengesteld uit liefhebbers dat aan het geheel iets religieus, cinematografisch en tegelijkertijd iets oer-theatraals moet geven.

 

In een gezamenlijke organisatie brengen de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne deze voorstelling naar de regio.

De voorstellingen vinden plaats in de St.-Idesbalduskerk van St.-Idesbald (Strandlaan 235, Koksijde), op woensdag 3 en donderdag 4 december 2014, telkens om 20 u.
De plaatsen zijn ongenummerd.