Trio Farfoel

Media

Genre

Gypsy-jazz, een mengvorm van wereld- en folkmuziek en traditionele jazzmuziek uit de jaren '20, '30, '40 en '50

Speelt graag

Als achtergrondmuziek, voor een luisterpubliek of eens danspubliek

 

Als achtergrondmuziek: de gekende melodien en rustige inmprovisaties zorgen voor een ideale achtergond bij etentjes, recepties, ontmoetongen en buurtfeestjes

Voor een luisterpubliek: virtuose improvisaties en een rijke gevarieerde muziekkleur (zang (tenor, sopraan), klarinet, trompet en gitaren) zorgen er voor dat een luisterpubliek geboeid is en blijft.

Voor een danspubliek: het swinggenre is dansmuziek van de vroege jaren 30. De kadans en de typische ritmes aan 120 BPM zorgen voor de ideale dansmuziek voor Lindyhop, Swing en andere vroege dansgenres

 

Binnen: in huis of in een concertruimte kan onze muziek akkoestisch een warme sfeer brengen

Buiten: buiten op een podium of gewoon op straat moeten wij beroep doen op elekctrische versterking. Maar ook dan klinkt onze muziek perfect aangepast aan de omstandigheden.

Aantal leden

2 tot 5

We werken met een poule aan muzikanten die hetzelfde repertoire onder de knie hebben.

We passen ons aan aan de beschikbaarheid en de wensen van de Feestneus. (1 zangeres, 2 zangers, 3 gitaristen, 1 blazer (alle koper- en houtblazers), 1 contrabassist)

Biografie

Trio Farfoel biedt al sinds 2007 een muzikale cultuurtrip door gypsymuziek, klezmer, chanson, musette en andere volksmuziek.

Daaraan voegen de muzikanten zeer herkenbare standaard-melodieën uit de vroege jazz-geschiedenis.

Soms krijgen bekende songs een ‘Gents’ arrangement waarin humor niet ontbreekt.

 

De combinatie van bijvoorbeeld Georges Brassens, Django Reinhardt, en Wannes van de Velde, doorkruist met Sweet Georgia Brown, Petite Feur en enkele opzwepende walzjes, zorgen er voor dat jong en oud zich kan vinden in onze muziek.

 

Naar gelang de wensen van de Feestneus en de beschikbaarheid der muzikanten komen wij met klarinet, saxofoon, trompet, gitaren, contrabas, enkele mannenstemen en een vebluffende vrouwenstem.

 

Onze muziekset duurt minimum 1 uur. De Feestneus kan onze muziek spreiden hoe en waar hij of zij maar wil. U kan er op rekenen dat wij, zowel als achtergrond, als voor luisterfans, binnen of buiten, steevast het swingendste van onszelf geven!

Categorie

Technische fiche

Het Trio Farfoel speelt met akoestische instrumenten. Deze vergen een bijzondere aanpak.

Trio Farfoel kan alles zelf voorzien met een maximum capaciteit van 100 personen op een oppervlakte van maximum 75m² binnenruimte en 25m² buiten.

Wanneer deze limiet overschreden wordt moeten wij beroep doen op extra materiaal. Neem in dat geval dus contact op met ons

 

Motivatie

Trio Farfoel groeide de voorbije jaren uit tot een veel gevraagd ensemble.

Het programma van 'Artiest zoekt Feestneus' speelt een hoofdrol in onze concertprogrammatie.

Dit jaar willen wij verder dit parcours bewandelen om te groeien en ervaring op te doen.

Naast concertaanvragen, groeit ook het ensemble zelf en kregen we er vorig jaar een bassist, een zangeres en een gitarist bij!

Nu kunnen we nog beter aan de vraag van de feetsneuzen voldoen.

Sommige feestneuzen vragen ons nu reeds voor de 4de keer omdat onze muziek voor elk wat wils te bieden heeft. De breedte van ons repertorium is perfect afgestemd op de breedte van het publiek van Feesteus!

Referenties

Jurycommentaar

Nog een groep die het initiatief al kent vanuit Gent, en dus gewoon is om te spelen op buurtfeesten.

Twee muzikanten zijn amateur, de rest zijn professionelen die kunnen ingezet worden om zo goed mogelijk te beantwoorden aan wat de mensen willen. Flexibel dus.

Het commentaar uit Gent: Perfect gebrachte covers. Wereldmuziek met een jazzy inslag. Swingt als geen ander voor een breed publiek. De komische noot is bovendien nooit ver weg. Gewoon goed en zeer vertrouwd met de Gentse straat- en buurtfeesten.

Contactpersoon

Niko Goffin

0494 15 16 40

farfoel@yahoo.com