Three Lines

Media

bluesette

Genre

Jazz standards

Speelt graag

Ons programma komt het best tot zijn recht als achtergrondmuziek en voor een luisterpubliek, zowel binnen als buiten

Aantal leden

3

Biografie

Three Lines (vroeger: Mutrix) is een jazztrio ( sax, guitar en bas) dat vooral standards brengt, zowel de bekende als deze die net iets minder gekend zijn, iets minder gespeeld worden maar toch prachtige melodieën laten horen.

Dit trio focust vooral op de creatieve improvisaties. De klankkleur verandert regelmatig doordat de blazer zowel altsax, tenorsax harmonica en dwarsfluit speelt.

Ideaal als achtergrondmuziek maar zeker ook interessant voor de jazz-liefhebber. We spelen 2 sets van 45 minuten, maar 3 sets kunnen ook. 

Categorie

Technische fiche

Voor dit trio zijn enkel 2 stopcontacten nodig. Een podium is niet noodzakelijk, een afdak bij slecht weer buiten dan weer wel.

De instrumenten zijn contrabas, elektrische Jazz-gitaar en altsax, tenorsax, harmonica of dwarsfluit. De geluidsversterking van de harmonica of dwarsfluit kan eventueel ook gebruikt worden voor een speech van de organistoren.

We nemen zelf alle versterking mee indien nodig, voor kleine zalen is akoestisch zeker ook mogelijk.

Motivatie

Jazz spelen is de uitlaatklep bij uitstek. De mensen laten genieten van variaties op de mooiste thema’s.

We laten de mensen mooie nummers herontdekken. Nummers die in het oor liggen maar niet zo vaak gespeeld worden.

Veel van de jazz zit in de grote steden, maar ook in de Westhoek zitten echte jazz-liefhebbers. De muzikanten van Mutrix hebben hun sporen al verdiend in Antwerpen, Gent, Namen en Brussel maar willen hier ook jazz van niveau brengen in ’t West-Vlaams.

We inspireren ons op de Real Book II, Het boek dat bijna niemand heeft, of niemand speelt.

Referenties

Hot Club De Gand, Muze, Jazzclub Dunkerque, ….

Jurycommentaar

Gedreven muzikanten. De jury hoorde hen ondertussen ook live aan het werk, en had -samen met het publiek- een bijzonder fijne tijd.

De opnames doen Three Lines (fka Mutrix) niet echt recht. Ze werden gemaakt tijdens repetities, en er werd ook wat geknipt en geplakt.

In werkelijkheid speelt Mutrix bijzonder aangename muziek, zeer geschikt als achtergrond op recepties en andere feestjes.

Contactpersoon

Pius Pauwels

0479 57 02 92

pius.pauwels@telenet.be