Kandidaat stellen als artiest

logo Artiest zoekt FeestneusBen je muzikant of performer? Heb je een fantastisch aanbod aan kinderanimatie of heb je een act die een breed publiek aanspreekt? Dan ben jij misschien de artiest die onze feestneuzen zoeken.

 

‘Artiest zoekt feestneus’ is een initiatief van de intergemeentelijke samenwerking Achthoek.
Het is de bedoeling om informele straatinitiatieven en -feestjes in de arrondissementen Diksmuide en Veurne een culturele impuls te geven en tegelijk lokaal en regionaal artistiek talent speelplekken en speelkansen te geven.
Met ‘Artiest zoekt feestneus’ wil Achthoek artiesten een pak extra podia aanbieden in de regio, op feesten georganiseerd door de inwoners.

 

Tot de laatste werkdag van februari van elk jaar kunnen artiesten zichzelf kandidaat stellen om opgenomen te worden in de poule van 'Artiest zoekt Feestneus'.

Een jury selecteert in maart-april die artiesten die ze geschikt acht voor dit soort feesten. Ben je geselecteerd, dan kunnen organisatoren je boeken voor een optreden.
Het IGS Achthoek vergoedt je optreden.

 

‘Artiest zoekt feestneus’ staat open voor alle talent en genres: folk, wereldmuziek, country, levenslied, fanfare, pop, rock, jazz, blues, singer-song, hiphop, klassiek, presentatie, publieksopwarmers of presentatoren die het feest aan elkaar praten, entertainment, cabaret, kinderanimatie, circus, straattheater, dans, crooner, chanson, schlager.
Van de kandidaat-artiest(en) wordt wel verwacht dat ze een duidelijke link hebben met de regio (Alveringem, De Panne, Diksmuide, Houthulst, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne) en er wonen, werken, studeren en/of repeteren.