Goegemutst

Media

Genre

Goegemutst speelt voornamelijk Vlaamse en Franse folkmuziek met traditionele instrumenten zoals draailier, Vlaamse doedelzak en diatonische accordeon aangevuld met fluit, zang en percussie.

Speelt graag

Onze muziek leent zich het best tot achtergrondmuziek, waar wij het zelf graag 'muzikaal behang' noemen, waarbij het geen probleem is als er door het publiek gepraat wordt tijdens het optredens. Willen de organisatoren echter een luisterprogramma, dan kan dit in overleg met ons georganiseerd worden. Goegemuts speelt het liefst binnen, en eventueel buiten.

Aantal leden

6

Biografie

Met Goegemutst kies je voor een collectief dat hernieuwde interesse voor traditionele volksmelodieën opwekt tijdens straat- en ecologische markten, aperitiefconcerten, recepties en vernissages, opendeurdagen, kerst- en nieuwjaars-sfeermomenten,...

Basisingrediënten vormen de drie volksmuziekinstrumenten bij uitstek: doedelzak, trekzak en draailier aangevuld met dwarsfluit en ritme-instrumenten.

Wij werken aan een instrumentaal repertoire dat ons naar diverse Europese regio’s voert, met in de eerste plaats ruime aandacht voor het Vlaams muzikaal erfgoed en daarnaast voor wat onze zuiderburen te bieden hebben.

We putten hierbij uit het dansrepertoire (wals, scottisch, polka, bourrée, andro, mazurka,…) en gaan op zoek naar de betere melodie, wat onderhoudende luisternummers oplevert.

Categorie

Technische fiche

We kunnen zowel akoestisch (bv. tijdens een huiskamerconcert) als versterkt optreden.

We beschikken over een eigen geluidsversterking met boxen, monitors, micro’s met staanders, maar hebben wel elektriciteit met aarding nodig.

Gelieve voor de nodige (verleng)kabels te zorgen.

We spelen zowel binnen als buiten. Bij een optreden buiten bij slechte weersomstandigheden wel graag beschutting.

De ondergrond dient vlak te zijn.

Gelieve ook steeds 6 stoelen zonder armleuningen te voorzien

Motivatie

De liefde die we hebben voor muziek willen we graag delen, dit door een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Onze naam maakt dit zo duidelijk: we zijn goegemutst als we muziek spelen en we tonen dit ook door onze verschillende hoofddeksels.

Referenties

Op www.goegemutst.be vind je tal van foto’s en nog enkele 'deuntjes'.
In de voorbije jaren waren we te gast op verschillende privéfeesten, recepties en openluchtoptredens, voornamelijk in West-Vlaanderen.
We hadden optredens in ’t Folk in Dranouter, in de kleine tent op het Labadoux-festival, op de visserij-folklorefeesten in Oostduinkerke, tijdens Open Monumentendag in Ename,…

 

Jurycommentaar

Goegemutst draait de klok even terug en wekt oude tradities op voor op uw volksfeest!

Contactpersoon

Jan Vanbaelenberghe

0486 79 43 73

info@goegemutst.be