Artiest zoekt feestneus

Met 'Artiest zoekt Feestneus' maken we de verbinding tussen de vele artiesten die een band hebben met de regio en de organisatoren van buurtfeesten.

 

We stelden een lijst samen van de meest uiteenlopende muziekgroepen en andere artistieke acts. Daaruit kan elke groep van bewoners twee maal per jaar een artiest selecteren om op te treden op jullie feest dat gratis toegankelijk is voor iedereen uit de buurt.

En het leukste: jij organiseert het feest, jij kiest de artiest, 'Artiest zoekt Feestneus' betaalt.

 

Een jury selecteerde een twintigtal geschikte acts en groepen. Van de frisse hippe clown tot oerdegelijke rock & roll, van klassiek tot schlager. Om naar te luisteren, te kijken of zelf mee te dansen.carmen_laat_meezingen

'Artiest zoekt Feestneus' brengt artiesten en bewoners bij elkaar, maar is niet de organisator van de feesten. 
Het zijn de artiesten en de bewoners die zelf alle afspraken maken en tot een geslaagd evenement proberen te komen. Op de website of via je cultuurdienst vind je een reeks tips om je feest nog beter te doen slagen.

 

Ook organisatoren die geen aanspraak (meer) kunnen maken op een gratis artiest kunnen via de website acts vinden. 
Uiteraard gelden dan de eigen afspraken en niet de bedragen die 'Artiest zoekt Feestneus' voorziet als vergoeding. Je kan ook meerdere groepen uit de lijst boeken voor hetzelfde feest, waarbij er dan één wordt betaald door Artiest zoekt Feestneus.

 

Hoe werkt het?

Word Feestneus! Bezorg daarvoor het inschrijvingsformulier dat door voldoende buren is ondertekend aan 'Artiest zoekt Feestneus' (best een maand op voorhand. Minder mag ook, maar dan is de kans kleiner dat u nog een artiest vindt).

- Met de goedkeuring van de aanvraag krijg je een betaalbon, waarna je zelf de artiest boekt die je het meest geschikt vindt voor op je feest.

- 'Artiest zoekt Feestneus' betaalt ook de eventuele auteursrechten van tijdens het uur dat de artiest optreedt aan SABAM.

 

Een paar getuigenissen:

- "Een duidelijke meerwaarde voor ons buurtfeest!"

- "Bedankt voor dit mooie initiatief!!!!! Zeker een meerwaarde voor ons feest!!!!! We kregen er veel complimenten over"

- "Hartelijk dank namens iedereen. Dankzij jullie is het mogelijk een kleine dorpskermis wat meer elan te geven"

- "Alles verliep zeer vlot en gezwind, dank daarvoor. Tevreden wijkbestuur en vooral en bovenal tevreden inwoners/feestneuzen"

- "Dank u wel voor deze sponsoring. Het brengt ambiance tussen de buren"

- "Het was erg gezellig en geslaagd met een artiest erbij"

 

Vragen?: 058 53 34 09 (Niko Goffin_Diensthoofd Cultuur en Erfgoed Koksijde) of 0498 94 10 38 (Elke Verbeke_Cultuurcoördinator IJzervallei)

'Artiest zoekt Feestneus' is een project van Achthoek, het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband van de noordelijke Westhoek.